lördag 29 oktober 2011

Utrensningar på bloggen

I natt har jag ägnat en hel del tid åt något riktigt tråkigt - redigera länklistan Muslimer som bloggar Jag har alltså klickat mig igenom hela listan och tagit bort de bloggar som raderats eller försetts med lösenordsskydd. Ett tidsödande och enformigt pillrande. Men tyvärr nödvändigt om listan skall hållas aktuell. Totalt försvann 32 bloggar. Hur många som finns kvar på listan orkar jag inte räkna, men uppskattningsvis 200-250. Totalt har jag lagt till 412 bloggar.

Det känns särskilt tråkigt när bloggar jag följt under lång tid och uppskattat att läsa försvinner. En del av bloggarna som finns kvar har inte uppdaterats på lång tid. Några väcker frågan; vad hände sedan? Som till exempel kvinna som väntade på att hennes man skulle flytta till Sverige och i sista (senaste?) inlägget berättar att nu är de bara fyra dagar kvar innan han kommer. Jag hoppas de lever lyckligt tillsammans.

En kvinna vid Göteborgs universitet jobbar sedan något år tillbaka med en doktorsavhandling om muslimer som bloggar. Förmodligen har några av er redan blivit kontaktade av henne för intervjuer. Ni har ögonen på er.

Som vanligt; hör gärna av er med tips om nya "mussebloggar". Min e-postadress hittar ni under "Min profil". Eller skriv en kommentar.

4 kommentarer:

Hoda sa...

Kolla in min blogg:-P Hodaas.blogg.se

Anonym sa...

http://hijabi.blogg.se/
http://tonightslife.blogg.se/

n sa...

Sen så finns det ju bloggar på den lisatn som int är muslimer.

Svarten sa...

n

Vilka?