lördag 12 september 2009

Världens dyraste koran

Klicka på bilden för större format

I augusti 2007 såldes världens dyraste koran på auktion hos Christie's i London. Enligt auktionshusets egna uppskattningar värderades boken till 250 000 - 350 000 brittiska pund, men sista budet slutade på strax över 1,1 miljoner pund (13,5 miljoner svenska kronor i dagens penningvärde).

Koranen är signerad av Yahya bin Muhammad ibn 'Umar den 17 Ramadan 599 (1203 efter Kristi födelse). Det är den äldsta kända kompletta koran helt skriven i guld, den har dessutom noteringar
i marginalen i silver. Koranen är det dyraste islamiska manuskript som någonsin sålts.

Besök koranens Facebook-sida

Just nu har Christie's 26 koranmanuskript till försäljning, det dyraste är en koran från 1288 (e. K.) som värderas till 200 000 - 300 000 pund. Ni kan lämna ett bud direkt på deras hemsida.

3 kommentarer:

Muslimah sa...

Salam,
Haha nej, men meningen var väl att få till sig blickarna lite pga det :) Homofobisk är jag verkligen inte, jag har mina åsikter kring vad homosexualitet är men separerar det från personen i sig. Till och med muslimer kan ju vara homosexuella, bara de inte utövar det. Och tack så mycket :)

Svarten sa...

"Till och med muslimer kan ju vara homosexuella, bara de inte utövar det."

Är det inte så att det krävs fyra vittnen som har betraktat akten för att någon skall bli dömd enligt sharia - rätta mig om jag har fel.

Själv har jag som hetro aldrig haft sex inför några åskådare, så det borde ju vara fritt fram även för homosex enligt islam.

Muslimah sa...

Jo, men saken är ju den (jag är inte bra på shariah angående homosexualitet, endast att det är fel att utöva) att normalt sett har man inte sex inför åskådare nej, särskilt inte som homosexuell i ett samhälle där det är fel och man kan bli straffad för det. Men detta är en sak mellan den homosexuelle och Allah (swt), allt har inte att göra med andra människor. Denne man kan välja att leva i celibat eller att gifta sig med en kvinna trots sina tankar och fantasier och önskningar att vara med en man, man kan leva med det även fast det är svårt psykiskt och kanske relativt omöjligt att leva med en kvinna man inte älskar. Förhoppningsvis kan han behandla henne rättvist och bra ändå. Varför jag säger gifta sig trots allt är ju för att det är bra att gifta sig i Islam, det är halva ens religion som det är sagt. Men fungerar det inte är det bättre att leva i celibat, än att falla för frestelsen och synden att vara med en man (eller en kvinna med en kvinna självklart). Men man kan leva som muslim, be, fasta, tro på Allah (swt) osv precis som vilken muslim som helst, eftersom homosexualitet är en prövning från Allah (swt). Lev inte ut homosexualiteten, lev som en muslim - och du är muslim trots allt.