söndag 25 juni 2006

Besök GhanaTV-reklam för Ghana International Airlines (1:01)

I en av mina gamla reseguideböcker om Västafrika (West Africa, a travel survival kit. Lonely Planet, 1988) inleds avsnittet om Ghana så här: "Everybody likes the Ghanaians. If an award were given for the country with the friendliest people in West Afriva, Ghana would probably win."

Ghana Home Page startades 1992 av en ghanan bosatt i Finland som arbetade hos Nokia. Sajten, som jag har följt sedan starten, har utvecklats enormt och har i dag omkring 60 000 unika besökare varje dag. Det är en mycket bra källa för nyheter och information om Ghana.Videon ovan visar hur de såg ut på Ghana International Airlines huvudkontor i Accra i torsdags, när Ghana vann över USA med 2-1.

På tisdag, avspark 17:00, möts Ghana och Brasilien i åttondelsfinalen. Brasiliens coach, Carlos Alberto Parreira, var faktiskt tränare åt Ghanas landslag inför Africa Nations Cup 1968. Om Ghanas insatts i VM har han bara lovord och säger sig inte förstå varför de inte har lyckats kvalificera sig tidigare.

Jag var nyss in på Aftonbladet och kollade en av deras omröstningar om VM. Av 16 627 röstande trodde 11,6 procent att Ghana vinner över Brasilien.

2 kommentarer:

CV sa...

Vi håller på Ghana. Vi tänkte finalen skulle bli Tyskland-Ghana.
Hoppas, hoppas, hoppas Ghana gör bragden och slår Ronaldo med kamrater. Hoppas.
RS
kulturbloggen.com

Svarten sa...

Pratade alldeles nyss via telefon med vänner i Ghana och de lovade att Brasilien skulle besegras :-)