onsdag 21 juni 2006

Några glas öl

Brorsan och jag kom överens om att gå ut och ta några öl, ja ta en liten promenad i grannskapet.

Solna är riktigt trevligt, trots att jag tidigare inte alls kunde tänka mig bo på norra sidan, det var Enskede som mest kändes som hemma.

Man vänjer sig förvånansvärt snabbt, etablerar sig, för att konstatera efter ett tag, att man lagt den andra bostaden bakom sig.

Åkte hissen ned, klev ut, kollade om en av kaninerna fanns utanför, de har nämligen etablerat en mindre koloni i slänten utanför.

Under en vanlig promenad så brukar man upptäcka ett 15 tal relativt orädda kaniner kalasa på gräsmattornas smörgårdsbord, förvånansvärt har de artigt lämnat blommorna orörda till vår glädje.

Det stora trädet med överflödet av rosa blommor har visat sin prakt klart för detta år och återgått till att likna alla andra träd.

Man får lite av naturkänsla när man sneddar svagt nedåt genom skogsdungen utanför, det ångar varmt av sommar.

Den pulserande fontänen på torget ger liv, för ljudet av vatten lockar såväl fåglar som människor.

Genom parken bara, bort mot Råsunda, det stora anrika komplexet som kommer att rivas inom något år och få ge plats för sannolikt 800 -1000 bostäder.

Sannolikt med kluvna känslor för supporters som vant sig vid denna hemmaplan, kompensationen består i en dubbelt så stor arena vid Solna station, vid pendeln.

Runt detta komplex har säkert ett 15 tal små ställen etablerats, förmodligen tankställen innan matcher, enkla men där man kan få lite god mat.

Så fick det bli, en restaurant utomhus, för värmen hänger kvar långt in på kvällen.

Det fick bli lite Mexmat, där det bara var att fylla på tallriken fritt efter behag, tillsammans med någon öl blev det en bra måltid.

Gott, men kanske lite för mycket av god mat, tyngre att promenera hemåt, men man mår gott.

Det finns en hel del lummiga partier och parker man kan promenera hem genom, även tillfreds av att röra på sig, om än det bara blir några kilometer.

Tror det får bli Hagaparken nästa gång för en kvällspromenad, en bit bort, just där Fjärilshuset ligger och Koppartälten.

En härlig avslutning på kvällen med kaffe på balkongen, man känner en stilla ro inom sig vid dessa tillfällen.

/Proforma

Gästbloggare

Inga kommentarer: