onsdag 15 november 2006

Attendo Care: Stora missförhållanden

När en vårdsyssla inom vården inte utförs, eller görs på ett felaktigt sätt, skriver personalen en så kallad avvikelserapport. Under det senaste året har Uppsala kommun fått in över hundra avvikelserapporter gällande Hemvården Heidenstam som drivs av Attendo Care.

- Attendo Care måste betala tillbaka ersättningar de fått från kommunen, säger kommunalrådet Lars O Ericsson (c).

Läs artikel i Upsala Nya Tidning

I pappersupplagan av UNT uppges även att chefen för äldrekontoret i Uppsala kommun, sammanbor med en person som tills helt nyligen varit regionschef vid Attendo Care, dock inte för det distrikt Uppsala tillhör. Ordföranden för kommunens äldrenämnd säger att detta inte varit något problem.

Tidigare inlägg på bloggen om Attendo Care

1 kommentar:

Anonym sa...

JAg tycker att det är bra att dem har kommit fram i Hemtjänsten i Lund slänger chefer bort avvikelser för at tysta ner saker och ting. Jag kan säga så här, har arbetat hos Attendo Care i 4 år sa upp mig själv idag för att det har gått för långt chefer tystar ner alla avvikelser och de äldre brukare vanvårdas och drabbas hård och när jag anmäler missförhållande till regionalchefer så lyssnar dem inte tvärtom dem försvarar cheferna och försöker tysta ner allt och när man gör det RÄTTA så får man skit för det för man trampar på ömma tår därför kan jag säga att man ska aldrig arbeta för Attendo Care för ett sådant företag kommer att falla själv och jag rekomenderar ingen brukare eller anhörig att välja Attendo Care för då kan man råka riktigt illa ut av företaget. Och ärligt talat tycker jag inte att Attendo Care ska driva alls någonting som har med människor att göra för dem har inte fötterna på marken.