söndag 14 september 2008

Kinesisk påfågeldans

Det här är verkligen en riktig pytt i panna-blogg. Så långt ifrån man kan komma nischade bloggar med reklam och massor av besökare. Bloggen är helt omöjlig ur kommersiell synvinkel. Men det är himla kul att få lyfta fram det jag är intresserad av, kanske är det någon som hittar hit och uppskattar det.

Efter att igår på Kulturnatten här i Uppsala sett min dotters kompisar dansa i olika stilar så bubblade mitt intresse för dans upp igen. Jag har tidigare i dag postat ett inlägg med orientalisk dans och i mitt sökande efter dansvideos snubblade jag över två videos med kinesisk påfågeldans.

Det finns förmodligen en hel del att skriva om denna traditionella dans, men jag är inte riktigt på humör att göra några fler sökningar i dag. Enligt uppgifter på Tuben är den övre videon ett av de första exemplen på när kvinnor dansar denna traditionellt manliga dans. Jag får kolla upp det här närmare vid ett senare tillfälle. Just nu är det alldeles tillräckligt för mig att få njuta av dessa underbart vackra danser.




Inga kommentarer: