lördag 22 september 2012

Moskébygget i Östersund

Arkitekten Lennart Köpséns förslag till moské i Östersund

– Det är nonsens, fullständig idioti att förvägra muslimer att utöva sin religion. Jag kan inte förstå det. Det är en mänsklig rättighet som finns i FN:s stadgar att alla får tro, tycka och tänka vad de vill, säger Daniel Kindberg, vd i Fältjägaren Fastigheter AB som helt ägs av bygg- och anläggningsföretaget Peab.

Sverigedemokraterna (SD) har genom en namninsamling försökt mobilisera östersundsborna att stödja kravet på en kommunal folkomröstning i förhoppning om att kunna stoppa det planerade moskébygget. SD:s motion i kommunfullmäktige röstades ner med hänvisning till den grundlagsstadgade religionsfriheten.

Tahar Khalfallah, ordförande i islamiska föreningen i Östersund, säger att de 10-11 miljoner kronor som bygget beräknas kosta ska samlas in genom privata gåvor och eventuell hjälp från andra församlingar. Ett räntefritt lån genom en svensk bank kan också bli aktuellt.

– Vi vill inte ta emot stöd från något särskilt land. Det vill vi inte ha för då kan det bli så att de lägger sig i verksamheten, säger han.

Några pengar från kommunen är det heller inte tal om.

Källa: Så ser planerna på moskén ut Östersunds-Posten

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tänkte bara meddela att jag och mina vänner i alla fall tänker skriva på namninsamlingen.....angående nonsens, ditt blogginlägg får väl ändå beräknas som sådant! ha en bra dag!

/Robert

Svarten sa...

Tuuung kommentar! Måste ligga mycket tankeverksamhet bakom den :-)