fredag 7 september 2012

Simon Baz - ny muslimsk superhjälteNu får de nittionio,The 99, muslimska superhjältarna sällskap av ytterligare en. Det amerikanska serietidningsförlaget DC Comics släppte för ett par dagar sedan ett nummer av Green Lantern där superhjälten Simon Baz från Dearborn i Michigan, gör entré. Dearborn är sedan länge något av muslimernas huvudstad i USA och berättelsen börjar när Simon som 10-åring tillsammans med familjen ser på TV hur terroristplanen flyger in i World Trade Center den 11 september 2001. Han utvecklas till en småtjuv som en dag råkar stjäla fel bil och blir indragen i en terroristhärva, för att sedan bli värvad till universums intergalaktiska polisstyrka och bli försedd med superkrafter.

- Han är inte en perfekt karaktär, säger Geoff Johns, som skrivit berättelsen delvis utifrån egna erfarenheter och har sina familjerötter i Libanon.

- Simon har uppenbarligen gjort några misstag i sitt liv, men det gör honom bara mer övertygande och lättare att identifiera sig med. Förhoppningsvis uppfattas han som en tilltalande karaktär oavsett kultur eller etnisk bakgrund.

Källa: Muslim superhero, Simon Baz, joining Green Lantern lineup CBS NewsInga kommentarer: