onsdag 12 december 2012

Svartens paprikaägg


Det vore dumdristigt att påstå att detta är min alldeles egen påhittade smårätt. Någonstans på nätet, i någon tidning eller kokbok finns förmodligen något liknande. Konstigt vore det annars. Men till dess någon bevisat att så är fallet tänker jag kalla rätten för Svartens paprikaägg. Så det så.

1 stor röd paprika
3 ägg
150 gram bacontärningar
eller strimlad rökt skinka
3 skivor franskbröd
Salt och peppar
Paprikapulver (helst La Chinata)

Skär tre ringar av paprikan, cirka två centimeter breda. Koka dem fem minuter i vatten. Under tiden steker du fläskköttet. Lägg paprikaringarna i stekpannan och knäck ett ägg i vardera ring. Lägg på köttet innan äggen stelnat till. Salta och peppra. Strö över lite rökt paprikapulver. Stek på svag värme tills äggen är klara. Lägg paprikaäggen på rostade brödskivor. Skär eventuellt bort hörnen på brödet. Finhacka lite okokt paprika och lägg på äggen.

Inga kommentarer: