måndag 8 april 2013

SVT Debatt: Carolina Moberg Farraj vs Ingrid Carlqvist

Klicka på bilden för större format

Debatten mellan bloggaren och muslimen Carolina Moberg Farraj och islamofoben Ingrid Carlqvist har fortsatt på Twitter efter det att jag för några dagar sedan skrev om det här på bloggen. Tidigare i dag skrev Carolina att SVT sagt "ja" till att låta henne och Carlqvist mötas i tv-programmet Debatt. Det blir nu på torsdag eller nästa vecka. Tydligen är det också tänkt att de först under dagen ska debattera på webben. Carolina skriver att hennes avsikt inte är att försöka övertyga Carlqvist om något, utan att tydliggöra henne för tittarna.

Carlqvist dundrar på som vanligt på Twitter med påståenden som "islam är den farligaste lära som någonsin drabbat världen". Trots att hon gång på gång uppvisar sin egen okunskap om islam vräker hon ur sig den ena nedlåtande kommentaren efter den andra om Carolina, typ: "Jag vet mer om islam än du. Du sitter bara där med din slöja och din tro på kärlek, fast islam är hat". Det närmaste Carlqvist kommer något som åtminstone kan likna lite ödmjukhet är när hon medger att hon inte kan koranens verser utantill, naturligtvis med tillägget att "jag vet vad islam för med sig. Halshuggningar och stening". När hennes "argument" tar slut heter det att, "det bara är så".

Sorgligt, Carlqvist. Det bara är så.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fast nu verkar det mer osäkert om det blir av?

Jag försökte snacka med Carlquist på hennes egen bloggsida en gång. Hon är extremt oärlig på alla sätt och vis.

/RJK

Svarten sa...

Jo, RJK, nog tycks det vara så att SVT backar ur. Åtminstone av twittrandet att döma. Vi får se.

Personligen anser jag att Carlqvist inte förtjänar den uppmärksamhet som en tv-debatt innebär. Hon är bara en okunnig och högröstad muslimhetsare bland andra.