tisdag 20 oktober 2009

Ta er i kragen, gnällmuslimer!

Bloggaren Monjia på Högsbyn kommenterar i sitt senaste inlägg debatten SVT visade 15 oktober om heltäckande slöja (burka/niqab) Debatten börjar efter 22:35.

Monjia skriver:

Sverige är ett land med religionsfrihet vilket innebär att jag har rätt att praktisera min tro. Men att vara muslim innebär inte först och främst att sitta och gnälla om sina rättigheter.
/.../
Istället för att sitta och vara förnärmade i TV över något så relativt oviktigt som niqab, borde muslimerna ta sig själva i kragen och visa samhället att de är värda respekt och värda sina rättigheter.

2 kommentarer:

nitza sa...

Jag såg något ganska häftigt på stan i dag.(Glöm inte att jag är från landet) Det kom en svart kvinna klädd i helt täckande kläder, allt man såg var hennes ansikte, vet inte vad det heter när ansiktet är synligt men allt annat täckt i det fall av en elastisk svart huva som var nerdrgen över hår och ner över halsen.
I denna elastiska huva hade kvinnan stoppat in sin mobiltelefon som hon pratade i och inte ens behövde hon hålla i luren, den hölls fast av det hon dragit över skallen.

Svarten sa...

Nitza

Det är bra att du gör några studiebesök i storstaden inför den kommande flytten. Det händer lite mer här än ute på landet, där familjen X:s byte av köksgardiner är det stora samtalsämnet i byn under en hel vecka.

;-)