torsdag 14 juli 2011

Besöksrekord på bloggen

Jag blev ordentligt överraskad när jag strax före midnatt i går kollade det senaste dygnets besökstatistik. Aldrig tidigare, sedan  bloggen startades i februari 2006, har jag haft så många besökare under ett dygn. Vadan detta, undrade jag och kanske även ni.

Jag ser att många besökare hittat hit genom att googla på olika variationer på USA:s målvakt, Hope Solo, i pågående damfotbolls-VM. Bland de senaste dygnets tio mest använda sökord återfinns följande kombinationer: hope solo, solo usa, solo målvakt, målvakt solo, usa målvakt, usa damfotboll målvakt och hope solo bikini.

Kul att intresset för damfotboll är så stort, tänkte jag. Men vänta. Vad är detta? Det tycks vara så att 80 procent av besökarna har kommit hit genom bildsökning på google.se. Om jag "känner mina löss på gången" (=att känna igen någons oftast tvivelaktiga avsikter på grundval av egna erfarenheter från tillfällen då man själv betett sig lika dubiöst) är nyckelordet i detta sammanhang "bikini". I mitt inlägg om Hope Solo hade jag nämligen länkat till en bild där hon är iklädd endast en minimal bikini. Bar kvinnohud lockar besökare.

Nåväl. Vilka lärdomar ska jag nu dra av detta inför mitt fortsatta bloggande? Klart jag vill ha många besökare, även om det absolut inte är det viktigaste. Jag vill också kunna se mig i spegeln utan att behöva skämmas inför mig själv. När jag för en tid sedan kollade besöksstatistiken under två år, maj 2009 till maj 2011, var länklistan Muslimer som bloggar den i särklass mest besökta sidan. Jag är mycket nöjd om det även i fortsättningen förhåller sig på det viset.

Redigerat 2011-07-16 08.50:

Nytt besöksrekord

Redigerat 2011-07-18 08.17:

Nytt besöksrekord - igen

2 kommentarer:

E sa...

Jag är nog inne på din blogg o läser men ofta går jag på länklisten över muslimer som bloggar, ta aldrig bort den ahah !

Blir det någon storsjö yra då ?

Svarten sa...

E

Någon Storsjöyra blir det inte, alldeles för mycket folk. Men jag åker upp den 19 juli. Det ska bli skönt.