tisdag 12 juli 2011

Damfotbolls-VM: Hope Solo, USA:s målvakt


När jag i går försökte klicka mig in på hemsidan tillhörande USA:s målvakt i fotbolls-VM, Hope Solo, satt jag på en riktigt snabb internetuppkoppling, men sidan bara laddade och laddade utan att jag kom in. I dag får man meddelandet att "We are sorry, due to high traffic, this website is temporarily down for maintenance."

Tydligen är det fler än jag som blivit nyfiken på den här tjejen. Det var tack vare Solos räddning vid de avgörande straffsparkarna efter förlängningen som USA vann över Brasilien och gick vidare till semifinal där de i morgon möter Frankrike.

I VM 2007 möttes USA och Brasilien i semifinalen. Solo fick se matchen från bänken och USA förlorade med 4-0. Solo var djupt besviken över bänkningen och kunde inte hålla inne med sina åsikter om lagledarens beslut, vilket resulterade i att hon blev totalt utfryst ur laget. När Pia Sundhage i november 2007 tog över ledarskapet för USA:s landslag kom Solo in i värmen igen och vaktade målet när USA i olympiska spelen 2008 besegrade Brasilien i finalen.

Efter alla år av dykningar mellan målstolparna drog Solo på sig en mycket allvarlig skada i höger axel. En skada som i princip borde ha inneburit ett slut på hennes karriär som målvakt. I september förra året opererades axeln. Den sjukgymnast som följt henne genom den långa rehabiliteringen sa att "det var en bland de mest allvarliga axelskador på en idrottsman som jag någonsin har sett och jag har jobbat inom idrotten i 28 år." In i det sista var det osäkert om Solo kunde delta i årets VM. I denna video berättar hon om skadan, operationen och rehabiliteringen.

Jag ser fram mot morgondagens semifinaler där Sverige möter Japan och hoppas på en final mellan Sverige och USA.

Källa: Hope Solo's painful journey ESPN Soccer

Bonusbild för mulliga mansgrisar och andra nyfikna: Solo i bikini

Redigerat 2011-07-15 08.35:

Se Dementi: Hope Solo var inte Hope Solo

4 kommentarer:

Saladin sa...

Jag uppfattar henne som rätt så arrogant, särskilt med tanke på hennes tankar om sig själv. Hon är bra, kanske en av de bästa målvakterna inom damfotbollen. Dock fordras det en smula ödmjukhet, även i de envisa sportskallarnas värld. Detta kan du också se i de efterföljande intevjuerna om matchen mot Sverige, och då är det inte bara hon utan de flesta upprepar samma sak - Sverige hade tur och de fick snöpliga mål, vi skulle ha vunnit. Kanske var det just ett näsknäck som behövdes. :).

Anonym sa...

Tyvär mulliga mansgrisar - det är INTE Hope Solo som påstås.
Det är min flickvän, Jessica Palme.

/Janne

Svarten sa...

Anonym

Vad namnet beträffar har du 50% rätt. Det är Jessica Biel på bilden, INTE Hope Solo.

My mistake.

Badrumsrenovering sa...

Hörde att hon var bra :)