tisdag 30 oktober 2012

Brothers: A tale of two sonsNu börjar det äntligen dyka upp lite mer information om filmregissören Josef Fares dataspel Brothers: A tale of two sons, som han utvecklar tillsammans med Starbreeze i Uppsala. Till skillnad från Starbreezes tidigare skjutglada och mycket våldsamma spel handlar det nu om en saga där två bröder är på jakt efter "livets vatten", den enda medicin som kan rädda livet på deras sjuka far. För att klara uppgiften måste bröderna övervinna olika hinder. Ständigt nya uppgifter och lösningar, inget det andra likt.

– Det stör mig i spel att det är samma sak om och om igen. Många är för långa, man kan lätt klippa bort flera timmar, säger Fares till spelsajten FZ som fått en förhandstitt på spelet.

Även spelsajten IGN har haft möjlighet att titta närmare på spelet och är mycket imponerade:

"Det är en av de mest inspirerande och engagerande berättelser som någonsin setts på ett nedladdningsbart spel, oavsett om du övertygar ett troll att slänga dig och din bror över en avgrund eller bara sitter sysslolös på en bänk och beundrar det vackra berget i fjärran som du snart kommer att bestiga."

Gametrailers har gjort en videointervju med Fares.

Spelet släpps våren 2013 till PC, Xbox 360 och PS3.

Inga kommentarer: