tisdag 12 mars 2013

Brothers - Starbreezes nya dataspelEurogamers om Brothers: A tale of two sons.

Eurogamer, den största fristående spelsajten i Europa, har fått en förhandstitt på Starbreezes kommande spel Brothers: A tale of two sons, som släpps under våren. Deras intryck av spelet är mycket positivt. Redan i rubriken skriver de att "Starbreezes senaste ser ut att kunna bli årets Journey". Journey var ett av fjolårets mest lovprisade spel med ett genomsnittsbetyg på 92/100 hos Metacritic

Spelet är en idé av filmregissören och spelälskaren Josef Fares - ni vet, han med filmerna Jalla! Jalla!, Kopps, Farsan, med flera. Under utvecklingen av spelet har han varit anställd på Starbreeze och arbetat tillsammans med de cirka 30 spelutvecklarna. Han tror stenhårt på spelets potential och säger till Svenska Dagbladet:

– Jag tror på det här fruktansvärt mycket. På många sätt är spel ett mer spännande medium än film, det känns så oupptäckt och det är främst den interaktiva biten som gör detta till något starkare.

Att Starbreeze, med sina mörka bloddrypande FPS-spel, skulle släppa något i den här stilen hade jag aldrig kunnat föreställa mig för några år sedan. Företaget har inte bara hittat nya stigar rent spelmässigt, de har också ändrat sin affärsmodell. Från att tidigare ha utvecklat spel för 100-200 miljoner kronor på uppdrag av stora spelförläggare satsar de nu på mindre spel där de själva äger rättigheterna till produkten.

– Man kan säga att vi jobbade på ett fast pris som vi satte fyra år tidigare och det är helt omöjligt. Det gamla sättet som vi gjorde affärer på, där hade inte utvecklarna en chans. Vi kommer aldrig att gå in i ett sådant avtal igen, säger vd Mikael Nermark.

I dag började även lanseringen av Starbreezes Payday 2 (gameplay) som kommer till sommaren.

Inga kommentarer: