torsdag 2 maj 2013

Arabiska dollarmiljardärerSöner av Adam! Anlägg vårdad klädsel var gång ni går till bön - och ät och drick [det som är gott och hälsosamt], men visa måtta [i allt]; Gud är inte vän av dem som går till överdrift. Koranen 7:31

Att man kan vara multimiljardär i amerikanska dollar och samtidigt påstå att man är verksam i ett socialistiskt samhällssystem visade jag i mitt föregående inlägg I den här dokumentären framgår det med all tydlighet att man även kan vara muslim och vältra sig i ofattbar lyx.

Se även listor över arabiska miljardärer, som grundar sig på tidskriften Forbes lista över världens miljardärer

1 kommentar:

Saladin sa...

Enligt den kurdiska oppositionens största TV-kanal KNN finns det i dagsläget 30 (!) dollarmiljardärer i Kurdistan, och inte mindre än 10000 dollarmiljonärer. Då pratar vi fria Kurdistan i norr om Irak med ca 4 miljoner invånare. Man kan givetvis ta siffrorna med en näve salt, men det är ingen hemlighet att ekonomin har exploderat i området. Ändå är de spektakulära siffror. Kurdistan har INTE någon industri, och definitivt inte en internationell sådan. Knappt någon produktion. Det ena som finns är svarta guldet, och det är dit som blickarna dras. Siffrorna går inte ihop med vad staten redovisar, och det tyder på att siffrorna är antigen falka eller så är det mycket stölder från statskassan. Samtidigt finns det en del rika från omgivande länder som flyttat dit, och det satsas febrilt på fastigheter och modernisering av boende. Min tanke är att även om verkligheten är hälften så många så är det ändå enorma siffror för lilla Kurdistan.