tisdag 25 april 2006

Jagger snodde Bushs svit

President George Bush är ordentligt sur på sångaren i Rolling Stones. Mick Jagger har vid flera tillfällen uttalat skarp kritik mot Tony Blairs och president Bushs Irak-politik. På Stones senaste album, A Bigger Bang, återfinns sången Sweet Neo Con, som enligt Jagger är tillägnad Bush. Sången börjar med raderna


You call yourself a Christian
I think that you're a hypocrite
You say you are a patriot
I think that you're a crock of shit

Och nu har Jagger dessutom snott hotellrummet av Bush.

I juni skall Stones ge en konsert i Wien och Jagger bokade i god tid lyxsviten, som anses tillhöra ett av världens hundra bästa hotellrum, på det femstjärniga Imperial Hotel. President Bush kommer att besöka den österrikiska huvudstaden vid samma tidpunkt. Tidigare amerikanska presidenter, som John Kennedy, Ronald Reagan och pappa Bush senior har alla bott i hotellets svit, men George Bush fick beskedet att sviten och hela första våningen var bokad av Jagger & Co. Representanter för Vita Huset hade räknat med att det skulle vara lätt som en plätt att ändra bokningen, men Jagger vägrade.

Imperial Hotel har nu meddelat att president Bush inte kommer att bo på hotellet under sitt besök i Wien

2 kommentarer:

Pierre Falk sa...

Surt sa räven. Varför blir jag glad?

Svarten sa...

Visst skulle det var en snygg gest om Jagger & Co sände över några fribiljetter till Bush, så att han kunde gå på Stones-konserten...ja, som kompensation för den uteblivna sviten.