torsdag 29 mars 2007

Hjärnchipsets hemlighet

Hjärnchipsets hemlighet (The secret of the Brainchip) är utgiven av läkemedelsföretaget Janssen-Cilag och är en självhjälpsguide för personer som drabbats av en psykos. Boken består av en serietidning som beskriver psykosens utveckling från de allra första symtomen. Mellan serietidningssidorna har det lagts in sidor med fördjupande information.

Bokens baksidestext är undertecknad "En drabbad och anhörig":

"Psykosens olika faser beskrivs i upplysande syfte och delger alla sorters läsare om den ibland komplicerade och intrikata situationen när en psykos uppstår och den vård som tillhör.

De olika läsekretsarna till boken, så som familjemedlemmar, drabbade eller utomstående får en klar bild och insikt i händelseförloppet om själva sjukdomen och vård därav. Detta ger förhoppningsvis en mindre fördomsfull syn på de drabbade, samt mer förståelse för själva 'syndromet' psykos."

Viska.se som presenterar sig som "Sveriges enda fria och kompletta schizofreniportal", skriver en person i forumet om boken:

"Den tar på ett pedagogiskt sätt upp vad som händer när man får en psykos. En tiopoängare."

Psychiatry24x7.com, som sponsras av Janssen-Cilag, finns möjlighet att (efter registrering) läsa den engelska utgåvan av boken, som är författad av Marc de Hert, Geerdt Magiels och Erik Thys.

Själv har jag några extra exemplar av boken, som jag gärna sänder (inom Sverige) till den som är intresserad - helt gratis, naturligtvis. Under "min profil" hittar ni min e-mail. Först till kvarn...

Inga kommentarer: