torsdag 16 juni 2011

Speakers’ Corner i London och UppsalaRabbin Nachum Shifren i Speakers’ Corner, London.

Uppsala ska få sin egen motsvarighet till Speakers’ Corner i Hyde Park, London. I går antog Gatu- och trafiknämnden förslaget att en specialdesignad talarstol till en kostnad av 800 000 kronor(sic!) skall placeras på Vaksala torg, skriver Upsala Nya Tidning

Till Speakers’ Corner i London tar talarna själva med sig en trälåda, pall eller något annat att stå på när de vill göra sina röster hörda. Ofta behövs inte ens det, som vi kan se i videon där den amerikanska rabbin Nachum Shifren får det hett om öronen. Denne rabbin är inte vem som helst, utan en ökänd högerextremist som kandiderat till senaten för det konservativa partiet. Han anser att de islamiska sharialagarna är det "mest försåtliga hotet mot vår frihet och individens frihet".

Videon tillkom i oktober förra året när rabbin besökte Storbritannien för att tala vid en demonstration arrangerad av de högerextrema våldsverkarna English Defence League (EDL) I talet sa han, enligt The Jewish Chronicle, att "vi väntar fortfarande på att muslimerna skall sluta fred med varandra. De äter varandra levande, som de hundar de är."

En av strategerna bakom EDL, Alan Lake, var för något år sedan talare vid ett seminarie om "islamiseringen" arrangerat av Sverigedemokraterna. Lake beskriver SD:s riksdagsledamot Kent Ekeroth som en nära vän.

Inga kommentarer: