fredag 10 juni 2011

Ett litet steg för mänskligheten...men ett stort steg för mig.

Den moderna tekniken har invaderat mitt hem. Min internet uppkoppling med ADSL har ersatts med fibernätverk på 100 mbit/s. Även telefonin kommer att gå via fetlina, så snart jag kommer mig för att ringa upp leverantören och be dem fixa till det. Dessutom har jag - för första gången på drygt tio år - en TV, med 16 kanaler eller nåt sånt. Hör och häpna: Jag har, mot alla odds, lyckats lära mig hur fjärrkontrollen fungerar.

Inte nog med detta. Min 30 år gamla spis har bytts ut mot en ny med glaskeramikhäll. Dessutom har jag fått ett nytt stålgrått kylskåp och en frys. Kylskåpet är så himla stort att jag får lappsjuka när jag öppnar dörren och blickar ut över de ännu (nästan) helt tomma hyllorna. Jag riktigt känner hur mästerkocken inom mig börjar vakna till liv igen. Fortsättningsvis blir det färre restaurangbesök och mer hemlagad mat.

Naturligtvis passar jag på att rikta ett varmt tack till de som gjorde denna modernisering möjlig. Ni vet vilka ni är.

Nästa steg blir att inhandla en mikrovågsugn.

4 kommentarer:

MammaMarie sa...

Ny TV, nya vitvaror.... precis såna saker kan få den mest livströtte att vakna till liv igen! Lylliga du.

Ett annat sätt att väcka mästerkocken inom dig kan ju vara att skaffa hem lite matvaror...

Svarten sa...

MammaMarie

"skaffa hem lite matvaror" :-)

När den här jobbarhelgen är över blir det en runda på frukt- och grönsaksmarknaden på Vaksala torg. Det ska bli mycket vegetariskt i sommar. Jag är riktigt otålig över att komma i gång. Har redan börjat puts på mixern som är ett måste när det gäller veg. sommarmat.

Jan sa...

Härligt att tekniken även nått Uppsala.
Själv sitter jag i en by med 2 bofasta familjer och är uppkopplad via mobiltelefon. Har spis, kyl och frys samt rinnande vatten (både kallt o varmt).
Vädret är strålande, c:a 20 grader i natt.

Svarten sa...

Jan

Jag skulle lätt byta bort min mobil mot en regnig natt på loftet i timmerstugan. Att höra regnet smattra mot snedtaket är den bästa sömnmedicin som finns.

Nu ska jag gå och lägga mig i ett kvalmigt sovrum där termometern visar +25 :-(