tisdag 14 februari 2012

Två sångerAa'shiq al-Rasul sjunger Allahu Akbar. Besök gruppens hemsida och lyssna på fler sångerHarmonia Alcorani sjunger A Muslims refuge med text av Sheikh Abdullah Quilliam (1856-1932) till en traditionell engelsk melodi.

3 kommentarer:

Miss A sa...

Underbara sånger ... Speciellt den första love it .. han lät nästan som Cat Stevens / Yusuf Islam !!

Svarten sa...

Miss A

Håller med dig - den första är en musikalisk pärla!

Den andra är intressant av flera skäl; främst för att texten är skriven av Sheikh Abdullah Quilliam, en engelsman som konverterade till islam och grundade Englands första moské med kulturcenter och college som var öppet även för icke-muslimer. Att han använt sig av en traditionell engelsk melodi är lite överraskande i sammanhanget.

Någon dag när lusten faller på ska jag skriva ett inlägg om sheikhen, som kom att betyda oerhört mycket för islams etablerande i England för över hundra år sedan.

Miss A sa...

Oh really !! Det var intressant fakta att läsa .. Vilken människa alltså.. att öppna ett college och allt !! Älskar England .. dels för att deras språk är internationellt .. och att det bor många människor där från hela världen . mesta dels från de gamla engelska kolonierna (indier är de jag ser flest när jag är där) ... Älskar maten och mångkulturen .Och att slöjan är mer accepterat där..