tisdag 7 februari 2012

Årets bokrea: Mina förhandsbeställningar

Läs om böckerna och beställ dem:
Stora matlexikonet                Mat från hela världen 

4 kommentarer:

Jan sa...

Jag har en sönderläst kokbok
"Lätt att laga, gott att äta"
Innehåller recept från värdens alla hörn.
Se Majsans blogg:

http://majsanlagar.blogspot.com/2011/09/latt-att-laga-gott-att-ata.html

Svarten sa...

Jan

Men är det verkligen du som har läst sönder den?

Jan sa...

Beror mest på att skriftspråket är så obegripligt så jag måste läsa sidorna om o om igen.
*Lägg smöret i pannan?!?
(rinner ju bara ner i ögonen)
*Vänta tills vattnet slutat prata?!?
(jag hör inte ens att vattnet börjar prata)
*Vänd försiktigt ned smeten i pannan?!?
(se ovan???)
Salta efter smak?!?
(om man skall salta EFTER smakning, smakar det ju inte salt när man smakar)
Så där stod det i var o varannat recept, jag bläddrade o bläddrade men blev inget klokare.
Till slut började bladen falla isär och nu vet jag inte vilken sida som hör till vilket recept.

Svarten sa...

Jan

Jo, det där med matboksterminologi är inte helt lätt; koka upp under lock och omrörning. När locket ligger på?

Och att fransmännen har mage att kalla maskrossallad för pisse au lit (=pissar i sängen) förhöjer inte min respekt för det franska köket.

Förresten, jag hade en tonårskompis som var född i Lit i Jämtland. När han visade upp sitt pass i den franska tullen låg tullarna dubbelvikta av skratt - Född: Säng.