tisdag 7 februari 2012

Intervju med prinsessan Basmah, SaudiarabienEn BBC intervju på arabiska, textad på engelska, med prinsessan Basmah Bint Saud Al-Saud, brorsdotter till Saudiarabiens kung Abdullah. Ordförklaringar: Jahiliya avser tiden före islam, ”okunnighetens tid”. Sharia är ett islamiskt lagsystem.

"Att sätta ihop en lista med kungligheter som har extravaganta exotiska bilsamlingar, eller som har deltagit i välgörenhetsbanketter i London, skulle ha varit lättare än att göra en lista med kungligheter som faktiskt arbetar för att åstadkomma förbättringar av sina respektive samhällen."

skriver Elan när de presenterar en lista med fem oförskämt rika kungligheter i Mellanöstern, som de anser gör goda insatser för sina respektive länders invånare. Vilken slutsats man kan dra av det faktum att fyra av de fem är kvinnor är upp till er läsare att avgöra. En av kvinnorna på listan är prinsessan Basmah.

Se även artikeln The acton princess calling for reform in Saudi Arabia i brittiska The Independent och en längre videointervju med prinsessan Basmah av Al Jazeera.

En videointervju med prinsessan Ameerah al-Taweel, som gjort sig känd för att kräva att kvinnor i Saudiarabien ska få köra bil.

4 kommentarer:

Habiba sa...

Intressant! :)

Svarten sa...

Jepp.

Anonym sa...

Meanwhile in Morocco...

http://www.youtube.com/watch?v=rBhBlF09ZPk

RJK hälsar:)

Anonym sa...

Jag är möjligtvis sjukt misstänksam men svaret till att det var fyra kvinnor kan mycket väl vara någon reklambyrå nånstans som vet hur en slipsten ska dras.

Påminner om den berömda idolporträtt av Asma Al-Assad i Vogue strax innan all helvete brakade loss:))

http://www.theatlantic.com/international/archive/2012/01/the-only-remaining-online-copy-of-vogues-asma-al-assad-profile/250753/

/RJK