lördag 1 november 2008

Dantes inferno blir dataspel

När jag i februari 2006 gjorde Dantes inferno test blev domen att jag skulle tillbringa evigheten i krets två. Trots att jag bedömdes vara mycket våldsam, dessutom vred och dyster, placerades jag i kretsen för vällustingar, de sexuellt utsvävande. Om jag nu ändå ska hamna i helvetet så inte mig emot, jag tycker jag klarade mig relativt lindrigt undan.

Enligt Dante får jag sällskap av undersköna och mytomspunna kvinnor som Cleopatra och Sköna Helena. Dock misstänker jag att det inte ges möjlighet för oss som varit "svaga i köttet" att utöva den lust som förde oss till helvetet. Så vitt jag förstått ska man i krets två sväva omkring i en stormig rymd. Att ständigt vara fylld av lust, omgiven av sköna kvinnor och aldrig någonsin få komma till skott, det låter onekligen som ett djävulskt påfund.


För ett par dagar sedan kom nyheten att spelförläggaren Electronic Arts (EA) ska göra dataspel av Dantes inferno. Spelet kommer troligen att släppas i slutet av nästa år, lagomt till julhandeln. EA har ännu inte offentliggjort spelets existens och avstår från att kommentera.

Nyheten läckte ut på grund av den budgivning som redan börjat från fyra stora filmbolag som vill köpa rättigheterna att göra film av spelet. Att filmbolag på ett så tidigt stadium slåss om rättigheterna är mycket ovanligt. De vill som regel att spelen först skall finnas ute i butikerna och bli en försäljningssuccé innan de visar något intresse att köpa filmrättigheterna.

Jag har redan börjat längta efter spelet. Tänk att äntligen få möjlighet att inträdda i helvetet och utforska dess fasor och möjligheter. Man vill ju gärna vara väl förberedd när det är så dags att kliva in genom portarna.

Läs mer om Dantes inferno

Inga kommentarer: