söndag 9 november 2008

Muslimer mot sharia-lagar

Klicka på bilden för att se gif-animation

"Får en bofink se ut hur som helst?", frågade den vetgirige sonen sin ointresserade pappa som svarade "bofink" varje gång pojken pekade på en fågel och undrade vilken art det var.

Det finns personer vars politiska agenda helst ser att alla muslimer beskrivs som odemokratiska fundamentalister och presumtiva terrorister. Själv börjar jag undra om en muslim får se ut hur som helst. Att det finns en oändlig rad variationer inom en världsreligion med över en miljard anhängare är kanske, trots allt, inte så konstigt.

I dag stötte jag av en tillfällighet på en amerikansk organisation, Muslims Against Sharia På deras hemsida hittar man bland annat
en förteckning över alla de verser i Koranen som de vill skall plockas bort, eller åtminstone förklaras otidsenliga och ogiltiga. Med den typen av förslag till reformer av islam finns risken att de skaffar sig en del ovänner.

Organisationens ordförande, Khalim Massoud, ställde förra året upp på en intervju för FrontPage Magazine och bad att få bära solglasögon på bilden eftersom "islamisterna är inte särskilt glada över vår grupp". På hemsidan har de en särskild e-postadress för dödshot.

Undrar ni varför flaggan är med i denna bloggpost?
Jo, den hittade jag här

Inga kommentarer: