lördag 29 november 2008

The World Village of Women Sports



Under de senaste dagarna har vi kunnat läsa att Malmös allsvenska damlag LdB FC är med i budgivningen på Umeå IK:s Marta, världens bästa kvinnliga fotbollsspelare. Malmö satsar stort på damfotboll, riktigt stort.

I Malmö planeras byggandet av The World Village of Women Sports som är ett 70 000 kvadratmeter stort inspirations-, utvecklings-
och forskningscenter för damidrott i allmänhet och damfotboll i synnerhet.

Bygget beräknas påbörjas 2010 och kommer bland annat att ha en internationellt godkänd inomhusplan för fotboll med plats för 5 000 sittande åskådare. Underlaget blir konstgräs och vid vackert väder finns möjlighet att öppna taket. En mindre tränings- och uppvärmningsplan (65 x 25 meter) kommer att finnas i direkt anslutning till matchplanen.

Projektet är ett initiativ av LdB FC Marketing AB som också är huvudsponsor för damlaget LdB FC.

Damfotboll är en av världens snabbast växande sporter.

  • Det finns 40 miljoner registrerade damfotbollsspelare i världen.
  • Damfotbollen har på 2000-talet ökat med 9 procent per år i både Sverige och övriga Europa (jämfört med 0,7 procent för herrfotbollen).
  • Det finns över 230 000 damfotbollslag i Europa.
  • I Sverige finns det 83 000 registrerade damfotbollsspelare över 14 år och uppskattningsvis dubbelt så många under 14 år. Drygt en tredjedel finns i södra Sverige som har 26 000 damfotbollslag och 340 föreningar.

Inga kommentarer: