tisdag 11 november 2008

Gud hatar Sverige

Igår demonstrerades det utanför svenska ambassaden i Washington. Ett tiotal personer hade samlats och bar på plakat med texter som "Sveriges kung är ond" och "Gud hatar Sverige". Även Barack Obama och hans mormor, som nyligen dog, var föremål för demonstranternas vrede, "Obama är antikrist och hans mormor brinner i helvetet".

Bakom protesterna stod en ökänd sekt som kallar sig Westboro Baptist Church Deras ledare, Jonathan Phelps, talade vid ambassaden och uttryckte sin upprördhet över att den svenske pastorn Åke Green ställts inför rätta för sitt fördömande av homosexuella. Phelps gav sig även på det svenska kungahuset
och påstod att vår monark var en mycket ond man.

På kyrkans hemsida får vi under rubriken God hates Sweden veta vad de anser vara fel med vårt land.

Källa: USA-demonstration mot Sverige Göteborgs-Posten 2008-11-10



Medlemmar i Westboro Baptist Church sjunger God hates the world.

Jag gick in på Google News och sökte på Westboro Baptist Church Sweden för att se vad engelskspråkiga nyhetskällor skrev om demonstrationen. Jag fick inte en enda träff. Tja, media har förmodligen tröttnat på att rapportera om dessa små extremistiska sekter som inget hellre vill än att få publicitet, tänkte jag. Alla inser att det handlar om en handfull knäppgökar.

I mars i år lade den holländska högerpopulisten Geert Wilders ut sin anti-koranfilm på internet. Jag följde nyhetsrapporteringen på Google News under flera månader innan lanseringen av filmen. Det skrevs tusentals artiklar om filmen redan innan den släpptes och det spekulerades vilt om vad världens muslimer kunde förväntas göra.

Filmen visades, men inte särskilt mycket hände. I huvudstaden Jakarta
i Indonesien, världens folkrikaste muslimska land (över 225 miljoner invånare), samlades ett femtiotal extremister utanför den holländska ambassaden med plakat och ropade slagord. Tidningar världen runt uppmärksammade händelsen, äntligen hade de fått några fanatiska muslimer att visa upp. Bilden med mannen som på plakatet uppmanar folk att döda Geert Wilders illustrerade mängder av artiklar.

- Se, sådana är världens en miljard muslimer, sa islamofoberna.

Inga kommentarer: