måndag 24 november 2008

Om att banta, motionera och styrketräna

Av en ren händelse såg jag för en tid sedan ett program om bantning på TV. Metoden som presenterades kan sammanfattas i fyra punkter:

  • Ät när du är hungrig.
  • Ät vad du vill.
  • Ät medvetet, koncentrera dig på ätandet.
  • Sluta äta när du är mätt.

Jag hade aldrig tidigare bantat, av den enkla anledningen att jag inte tyckt mig behöva det. Jag hade heller inga funderingar på att börja banta. Men den här metoden lät så otroligt enkel och lovade så mycket att jag bestämde mig för att testa av ren nyfikenhet. I bakhuvudet fanns tanken att detta säkert var ytterligare en av alla dessa bantningsbluffar som dyker upp lite då och då. Den grävande barfotabloggarens egen kropp skulle avslöja bluffen.

De tre första punkterna lät ju riktigt lockande. Punkt fyra innebar i stort sett bara att jag behövde ta det lite lugnare vid buffébordet, känna av kroppens signaler och avstå från den där extra portionen som bufféer så lätt lockar till. Några större uppoffringar eller förändringar i mina matvanor skulle det inte innebära.

Det har tydligen sänts en hel serie med tv-program som ger fördjupad information om bantningsmetoden, men jag såg bara
det första programmet och har helt koncentrerat mig på de fyra grundläggande punkterna.

Hur det har gått? Tja, nu fanns det ju inte så många "överviktskilon" när jag började, men jag har faktiskt gått ner fem kilo och det tycks hålla i sig. Lätt som en plätt.

Uppmuntrad av framgångarna har jag nu även börjat köra lite gymnastiska övningar i hemmet. Åter igen - av en ren händelse - såg jag ett tv-inslag som presenterade nya revolutionerande hjälpmedel som förvandlar ölmagen till en muskulös tvättbräda. Det är en avancerad metod som kombinerar traditionella motionsövningar och styrketräning med de senaste framstegen inom modern teknologi. Lite svårt att i ord förklara hur det fungerar, men kolla gärna in videon. Det skadar ju inte att bli lite kroppsmedveten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

skulle gärna komma och kolla dej på plattan, dock får nag väl nöja mig med att du mäter magen och uppdatera om måtten minskar. Dock utan minskad ölkonsumtion ;)
kanske en vinpimplare som jag skullle kolla när du presenterat vetenskapliga fakta.MW

Anonym sa...

Ska jag få två muskelknuttar att jabba runt med, snacka om att jag kommer att känna mej trygg :)