fredag 16 oktober 2009

Konsten att göra fufu



Fufu kan betraktas som Ghanas nationalrätt, även om matvanorna varierar något i olika delar av landet. I Sverige brukar ghananer göra en snabbvariant som består av en blandning av potatismjöl och snabbpotatismos.

Det sägs i filmen att antingen älskar man eller hatar fufu. Jag ligger någonstans mitt i mellan. Att äta fufu tycks främst handla om att skapa en mättnadskänsla, någon smakupplevelse hinner det aldrig bli då den ska sväljas snabbt. Med en klump fufu i magen orkar jag knappt resa mig upp.

3 kommentarer:

Saladin sa...

Intressant! Jag tror också att det mesta ligger i det DU säger - att det är mättnadskänslan som är det viktiga. För mig såg det ut som en degklump som är bara bulkmedel till det övriga. Jag har förstått via youtube att smakupplevelsen kommer av grytan man har till.

Saladin sa...

Jag glömde fråga - gör man annat också av den där degklumpen? Bakar, steker etc?

Svarten sa...

Bananen

Nä, inte vad jag kan komma på. Men de olika ingredienserna till fufu används naturligtvis på 1000 plus 1andra sätt.