torsdag 29 oktober 2009

Sexig reklamfilm



Världens bästa reklam, tycker en ung svensk muslimsk kvinna. Jag älskar den här reklamen, skriver hon på sin blogg

3 kommentarer:

Svarten sa...

Uppriktigt sagt, så trodde jag att "ung svensk muslimsk kvinna" skulle få en massa upprörda kommentarer från sina hardcore haram-systrar. Men icke. Inte en enda direkt negativ kommentar på hennes blogg.

Alldeles nyss hittade jag denna kommentar från en 15-årig tjej till videon på YouTube:

"lol, det här e både positivt och negativt hehe.. but i like it... jag har själv slöja och jag äääälskar den, jag hade inte tatt av mig den för NÅGOT! men som dem sa... i agree.. kinda :/ lol"

Det tycks som om ytterligare en av mina förutfattade meningar (fördomar) har fått stryka på foten.

Saladin sa...

"Väcker ilska och upprördhet" skrev en del tidningar, fast utan att specifikt peka ut de som var ilskna och upprörda. Om man tar bort den religiöst-moraliska synen från reklamens nakenhet så vet jag inte vad det det skulle vara som skulle väcka en muslims vrede. Att muslimska kvinnor är nakna under sina kläder? Jag kan sätta en krona på att det är karlarna med. Att filmen är sexbejakande? Det är islam också. Att den visar en förment muslimsk kvinna i en världslig frestelse? Jaha, och? Om det är någon som har missuppfattat kopplingen mellan attraktion, sex och livets fortlevnad så är denne den enda på vår jord.

Svarten sa...

Nästan så jag kände mig glad när jag i dag läste ett blogginlägg som var negativt till reklamfilmen - känns ju alltid lite småtaskigt att ha HELT fel.

Musliman skrev: "Jag tänker ej sänka rösten när man försöker förtrycka muslimsk kvinna och alla kvinnor genom att sälja en sexigist reklam som visar kvinnan som sexuell objekt!"