tisdag 3 januari 2012

Kycklingfilé och broccoli


Med fyra kilo kycklingfilé (till kampanjpris, f´stås) i frysen, och en återuppväckt kärlek till broccoli, var det ganska naturligt att nattens receptjakt innehöll sökorden kycklingfilé+broccoli. Det blev en hel del träffar, men flera recept var väldigt likartade. Andra var aningen överambitiösa och innehöll i mitt tycke onödigt många ingredienser. Jag gillar enkel mat med tydliga smaker. En rökt makrillfilé med lite smält smör på kokt, skivad potatis är en njutning för gommen. Inte skäms jag heller över att använda färdig bearnaisesås, som i denna mycket enkla rätt Här kommer ytterligare några enkla och relativt snabba recept innehållande kycklingfilé och broccoli:

Thaipanna med kyckling, paprika och broccoli
Kyck­ling­fi­lé under broc­co­li- och ost­täc­ke
Kycklingfilé med ångkokt broccoli och cashewnötter
Fetaostfylld kycklingfilé med ugnsbakade grönsaker

5 kommentarer:

Habiba sa...

Broccoli är bra...gott och nyttigt.

Svarten sa...

...och billigt :-)

Svarten sa...

Jag har nyss ätit den "mycket enkla rätten". Mmm - så gott! Lallerstedts bearnaisesås med äpple och curry passade alldeles utmärkt till den.

MammaMarie sa...

Så himla roligt att se att du tagit dig upp ur konservburksträsket du levde i förut!

Själv är jag expert på såser, jag gör nästan alltid någon typ utav sås, och alltid från scratch, förstås. Värdelöst att köpa brunsås i påse när det är så enkelt att vispa ihop själv tycker jag.

Bearnaisesås däremot, det vägrar jag att ge mig in på. Och de är ju faktiskt goda att köpa färdiga, så varför besvära sig i onödan? Så he tyck inte jag heller ä å skämmes säschillt mycke för... :)

Svarten sa...

MammaMarie

T.o.m. konservburkar var avancerat för mig, det blev mest restaurang och take-a-way. Känns riktigt kul att den gamla matlagarglädjen är tillbaka igen - starkare än någonsin.

Visst rör jag ihop enklare såser själv, men har också upptäckt alla dessa fantastiska importsåser. I går stekte jag kycklingbitar och lät dem puttra i Cashew Masala. Enkelt och gott. Den måltiden hade kostat uppåt 200 kr på en indisk restaurang.

För tillfället blir det mycket Sambal Oelek, den uträttar underverk med kycklingfiléer.

Och så mycket pengar jag spar :-)