torsdag 19 januari 2012

10 år sedan mordet på FadimePå lördag är det 10 år sedan mordet på Fadime Sahindal. Det var mening att den minnesplats kommunen beslutat om skulle invigas då, men så blir det inte. Enligt namngivningsnämndens ordförande Anna-Karin Westerlund kan det ske först till våren.

–  Dels kan namnbeslutet överklagas, dels vill vi inte inviga platsen innan konstverket är på plats, säger hon.

Och beslutet om att namnge en park i centrala Uppsala Fadimes plats har nyligen överklagatsP3 dokumentär som berättar historien om Fadime Sahindal – om hennes liv, kamp och död. Programmet sändes första gången den 27 april 2008 och är producerat av Siri Ambjörnsson och Emma Janke.

Uppdaterat 2012-01-21 23.30:

"Det var mening att den minnesplats kommunen beslutat om skulle invigas då, men så blir det inte." Men där hade jag fel. Beklagar. Se Fadime hedrad med egen plats och vid graven Upsala Nya Tidning

2 kommentarer:

Anonym sa...

tungt ! Jag lyssnade på hela men du vet väl att detta inte kommer från islam ! Detta kommer från sjuka kulturer ! Som inte accepteras av islam !

Svarten sa...

Anonym

Jag tror inte detta avskyvärda handlande kan knytas till någon speciell religion. Dessutom tror många att Fadimes familj/släkt är muslimer, men enligt den information jag har bekänner de sig till zoroastrismen.