onsdag 25 januari 2012

SJ hotar porta bedjande muslim

I våras blev en muslimsk man avkastad från ett SJ-tåg därför att han inte avbröt sin bön och visade upp biljetten. Efter avslutad bön sökte han upp konduktören och visade sitt månadskort, men kastades alltså ändå av tåget.

SJ hotar nu att porta mannen från alla sina tåg, en åtgärd som de aldrig tidigare vidtagit.  SJ:s presschef, Dag Rosander, hävdar att mannen vid flera tillfällen uppträtt hotfullt, men någon polisanmälan har de inte gjort. Han kan heller inte uppge när dessa hot inträffat, men säger att personalen nu "har koll på honom".

När journalisten från Nyheter24 frågar om det inte är bättre att polisanmäla honom direkt, svarar presschefen:

-  Vi hoppas han lugnar ner sig. Hot vet jag inte om det är, han uppträder hotfullt.

Se även Muslimsk man avkastad från tåg för att han bad och DO friar SJ - diskriminerade inte muslimsk man Nyheter24

8 kommentarer:

Belliii sa...

Jag ville bara lägga in en kommentar & säga hur bra din blogg är & den listan på muslimer som bloggar är underbar, har hittat massa fina bloggar att följa där!

<3

Svarten sa...

Belliii

Tack för de vänliga orden! De värmde gott :-)

Jag har naturligtvis lagt till din blogg på länklistan. Tyvärr fungerar det inte att lägga till den på "Senaste inläggen"-listan. Jag vet inte om problemet finns hos hos dig, mig eller någon annanstans :-(

Habiba sa...

Ja det här minns jag..verkligen synd och onödigt när sånt händer. Kanske inte det bästa att hota och hålla på om det stämmer att han gjort det. Samtidigt lite väl att ta i att förbjuda honom att åka tåg med dem alls om han inte åtalats för hot eller nåt...

Tonårsmorsa / Fatou sa...

Jag har svårt att ta in så himla korkat är det. Jag kan förstå att en konduktör som kanske inte kommit i kontakt med en som genomför sin bön, kanske inte har hyfs eller förståelse nog att vänta tills bönen är klar, men när mannen sedan visar sitt månadskort, så borde saken vara utagerad och man borde förstå att det inte handlade om att smygåka eller liknande.

Svarten sa...

Efter allt ståhej som varit kring denna man hoppas jag tågpersonalen i fortsättningen nöjer sig med en igenkännande och vänlig nick efter att de har kollat att han förnyat sitt månadskort.

CY sa...

Så himla idiotiskt!

http://koranensbudskap.blogspot.com sa...

Må Gud vägleda alla rasister till den raka vägen amiin :)
Mannan får be om han vill ! Samma sak så ska vi muslimer inte behöva missa våran böner när vi är i skolan ! VI borde få ett eget rum att be till Gud på ! Massa rum är alltid tomma i skolan så vi borde få en rum !

Må Gud hjälpa oss !

Får jag fråga om du är muslim?:) Vad fick dig att vilja blogga om islam?:) Är nyfiken du har en intressant blogg:)

Svarten sa...

koranensbudskap

Jag är inte muslim. Jag skriver (nästan) aldrig om islam, men det har blivit många inlägg om muslimer.