söndag 22 januari 2012

Ny wahhabi-moské i Doha, Qatar

Den nya moskén i Qatars huvudstad, Doha, täcker en yta på 175 164 kvm och 11 000 män kan be samtidigt i den luftkonditionerade centrala hallen. I ett avskilt utrymme finns plats för 1 200 bedjande kvinnor. Moskén är den största i Qatar och rymmer 30 000 personer.

Den härskande emiren i Qatar, Hamad bin Khalifa Al Thani, invigde 16 december 2011 moskén som är namngiven efter wahhabismens grundare, Muhammad ibn Abd al-Wahhab (1703–1792) I sitt tal vid invigningen sa emiren, enligt The Peninsula (Qatar):

"Vi döpte moskén efter den store reformatorn imam Muhammad ibn Abd al-Wahhab för att hedra de muslimska lärda, som fortfarande sprider hans tänkande och kallar till väckelse för att tjäna islam och muslimer. Han vandrade genom livet på ljusets väg och spred ljuset över hela den arabiska halvön för att vägleda människor till den rätta vägen enligt koranen och sunna".

Läs Jan Guillous artikel om wahhabism och terrorismen

4 kommentarer:

Anonym sa...

Inte har dem själva sagt att det är någon ''wahhabi moske'' vad är wahabbi egentligen, aldrig träffat på en enda person som kallar sig det, däremot så har ja själv blivit kallad wahhabi ett par ggr..

Svarten sa...

Anonym

Namnger man en moské efter al-Wahhab och lovprisar hans "rätta väg", så finns det all anledning i världen att kalla det en wahhabi-moské. Det kan väl inte vara särskilt svårt att acceptera.

För övrigt, har jag träffat många rasister som aldrig själva har kallat sig rasister.

MammaMarie sa...

Bra svarat Svarten :)!

Anonym sa...

Dumt svarat.
Så om man följer koranen och sunnah man kallas för wahhabi? Du som är en icke muslim och yttrar dig om detta finner jag väldigt konstig. Studera Islam, koranen och sunnah och se om det stämmer ihop det Muhammad ibn Abdul wahhab gjorde stämde överens med koranen och sunnah. Grav får man inte dyrka eller be de döda om hjälp. Vi ber Allah azza wa djall om hjälp och vi dyrkar honom sannerligen är han den all seende och hörande. Rasism var något som kom, men wahabism är något som inte finns. Men fine att kalla någon som följer koranen och sunnah för wahabis då är jag en stolt en.!

Läs detta och sök kunskap: http://abdurrahman.org/jihad/thewahhabimyth.pdf

oh du Marie acceptera Islam sanna budskap och sluta vara envis för sannerligen kommer du stå framför Allah och ställas till försvars. Frukta Allah och följ ihdina siradal mustaqeem. Sök sanningen med öppna ögon och be om vägledning! Må Allah vägleda dig till den sanna förståelsen av Islam. Amiin!