torsdag 5 januari 2012

Amadou & Mariam: All I believe in


Amadou & Mariam och The Magicn Numbers: All I believe in

Jag tittade nyss in hos Habiba.filosoferar Hon hade lagt ut en video med Amadou & Mariam och genast började minnena från mitt besök i Mali att bubbla upp igen.


DJ Ras Sjamaan bjuder på musik från Mali med artisterna Oumou Sangare, Habib Koité, Amadou & Mariam och Salif Keita.

Klicka på bilden för större format

Passar på att även knattra ner några rader om min dotter som är i Ghana för tillfället. Pratade med henne på telefon tidigare i dag och frågade om de som planerat hade besökt fortet i Cape Coast i går. Jorå, de hade besökt slavfortet - i Elmina.

- Och i Cape Coast?
- Nä, bara i Elmina.
- Varför inte  Cape Coast? Det är det mest kända och grundades av ett svenskt handelsbolag i mitten av 1600-talet.

De hade alltså lyckats med konststycket att åka de 156 kilometerna från huvudstaden Accra, passera Cape Coast utan att stanna och fortsätta till Elmina som ligger 13 kilometer där ifrån. Jag var mållös.

Den här tjejen har besökt fortet i Cape Coast

Uppdaterat 2012-01-07 17.30:

Ringde just dotra, som satt på en salong i Accra och fick naglarna fixade. Jag kunde inte låta bli att ta upp det här med Cape Coast - och där stod jag med lång näsa. De hade besökt fortet i Cape Coast och sedan åkt till Elmina och badat. Naturligtvis kan jag skylla på dålig telefonförbindelse och kalla det för ett missförstånd, men jag ber istället om ursäkt för mitt dumma tilltag att skriva om det på bloggen. Det var onödigt. Räcker det så, dotra?

5 kommentarer:

Cherin sa...

Pssst!

Habiba sa...

Vad underbart, härligt, underbart och härligt det lät.

Oumou Sangaré och Koité är jättebra med..måste bara skryta med att jag stått på scen med Habib..men känns som att det aldrig hände ibland!!

Svarten sa...

Habiba

"på scen med Habib" Hur kommer det sig? Blir det kanske ett blogginlägg om det? Nyfiken.

Habiba sa...

Det var på en konsert, och jag och några andra tog oss upp på scenen och där stod han bredvid en och spelade och sjöng :)(bara en kort stund dock sen fick vi alla gå ner igen..)

Svarten sa...

Habib & Habiba. Häftigt artistnamn :-)