lördag 19 maj 2012

Cherin Awad mordhotad

Juristen Cherin Awad, aktiv muslimsk debattör, hotades igår till döds på telefon och står nu under polisbeskydd. Hotet kom efter en radiointervju (se nedan) där hon kommenterade SVT:s senaste upplaga av programmet Uppdrag granskning. Intervjun lades under gårdagen upp på den islamofobiska rasistbloggen Avpixlat Bloggen kommenterar intervjun med orden; "Den som inte känner till vad Awad och en stor grupp av Sveriges praktiserande muslimer står för kan eventuellt förledas tro att det som sägs i intervjun är sant." I bloggens kommentarsfält hävdas bland annat att "sådana som Cherin Awad har inget existensberättigande".

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson har uttryck sitt gillande av bloggen Avpixlat och sa i en intervju med Dagens Nyheter att han ansåg bloggen vara en del av den sunda rörelse på internet som stöder partiet; "Jag är väldigt tacksam för att de här människorna finns/.../Många av våra väljare anser att man uttrycker sanningar där som andra medier inte gör, och det tycker jag är väldigt bra."

Kent Ekeroth, riksdagsledamot och internationell sekreterare för Sverigedemokraterna, står som tecknare av bankgirokontot som används för att samla in pengar till de anonyma personer som ligger bakom Avpixlat.

Lyssna: Cherin Awad: ”Det känns jättejobbigt”

1 kommentar:

Jamila sa...

Hej på dig :)!
"det är Islam de syftar på", lyder rubriken för dagens föreläsning på budskapet.tv 19.00, som är en granskning av uppdrag granskning.

Tänkte att du skulle tycka det var intressant !