söndag 24 juni 2012

Bok: Love, InshAllahI slutet av videon uttrycker en av bokens redaktörer, Ayesha Mattu, en förhoppning om att boken får uppföljare där muslimska kvinnor i andra länder skriver ner sina berättelser. Finns det måhända någon intresserad svensk förläggare och några kvinnor som vill berätta om sina erfarenheter?

I slutet av januari i år utkom boken Love, InshAllah: The secret love lives of American Muslim women. Det är en antologi med bidrag från 25 muslimska kvinnor som skriver om kärlek och sex ur olika perspektiv. Boken har fått stor uppmärksamhet i USA och en tredje upplaga kom redan i mars. Jag har själv ännu inte läst boken och gör därför klokt i att tillsvidare ligga lågt med omdömen. Men visst verkar den intressant. Så snart jag läst Love in a headscarf, som damp ner i brevlådan strax före helgen, tänker jag läsa den.

Kecia Ali, docent i religion vid universitetet i Boston, USA:

"Love, InshAllah innehåller förtjusande, romantiska, oroväckande, röriga, roliga, komplicerade - med andra ord, mänskliga - berättelser om muslimska kvinnors sökande efter varaktig kärlek. Den illustrerar olika sätt för muslimska kvinnor att förhålla sig till religiösa traditioner, familjen, samhället och gör det omöjligt att nöja sig med enkla generaliseringar om hur muslimska kvinnor är och hur våra liv ser ut."

Jag föreslår att ni tittar närmare på länkarna nedan för att skapa er en uppfattning om boken.

bokens hemsida finner ni under "press" massor av recensioner och under "contributors" hittar ni presentationer av alla skribenterna. En intervju med bokens redaktörer, Ayesha Mattu och Nura Maznavi. Hos Amazon kan ni läsa bokens förord och ett utdrag ur en av berättelserna, samt en användbar ordlista. Även Huffington Post har ett längre utdrag ur ett av bidragen. Ni kan beställa boken från Bokus

2 kommentarer:

Anonym sa...

Medan en viss Fatimah ännu inte fått hem sin "Love in a headscarf" ber denne dig supersnällt att inte avslöja ett knyst om boken i en ändå efterlängtad recension. Tack och hej! =)

Svarten sa...

Ingen fara. Tänker läsa den under mina tågresor den första semesterveckan som börjar i morgon och hålla mig borta från datorn.

Har redan beställt Love, InshAllah hos Bokus.