fredag 22 juni 2012

Maher Zain: Number one for me
Maher Zains första album kom 2009 och blev en stor succé i flera länder. I Malaysia blev albumet det mest sålda 2010 och certifierades åtta gånger platinum. I Indonesien, med sina närmare 250 miljoner invånare, sålde albumet två gånger platinum. Det handlar således om flera miljoner sålda exemplar. Han sjunger främst på engelska, men några av hans sånger har även spelats in på malaysiska, indonesiska, turkiska, arabiska och franska.

I april i år kom hans andra album, Forgive me När jag söker på nätet lyckas jag inte hitta en enda recension eller omnämnande på svenska om albumet. Detta trots att Maher i dag måste vara den svenska artist som säljer flest skivor på den internationella marknaden. Jo, du läste rätt. Han är svensk. Han föddes 1981 i Tripoli, Libanon, och kom till Sverige som 8-åring. Att en svensk artist med dessa enorma internationella framgångar kan förbigås med sådan tystnad av media i Sverige är onekligen något som tål att funderas över.

Se även A spiritual musical experience The Sun Daily (Malaysia) 2012-06-22 och Min Resa - Maher Zain (video) SUM konferensen 23-24 april 2011

Inga kommentarer: