torsdag 25 juni 2009

Bullens halal-korv lanseras till ramadan

Tidigare har Kraft Foods meddelat att de till årets ramadan,
den muslimska fastemånaden som i år inleds i slutet av augusti, kommer att släppa en specialdesignad variant av den traditionstyngda och älskade chokladpralinasken Aladdin.

Nu offentliggörs att ännu en älskad klassisker i de svenska hemmen har fått en ny skrud, och även nytt innehåll, för att passa Sveriges muslimer. Bullens pilsnerkorv fylls med halal-slaktat nöt- och kycklingkött och byter namn till Bullens varmkorv.

- Med tanke på alkoholförbudet inom islam kan vi naturligtvis inte behålla ordet pilsner i produktnamnet, säger den ansvarige för produktgruppen som tagit fram den nya korven.

Han berättar att det är vanligt att muslimerna under ramadan vid solnedgången bryter den dagliga fastan tillsammans med familj och vänner, därför har det valt att satsa på en burk innehållande 40 korvar. Burken har fått svenska flaggans blå-gula färger och kärlekens röda.

- Först hade vi tänkt använda grönt, som är islams färg, säger produktgruppens designer, men vi fastnade slutligen för kärlekens röda färg. Rött är ju dessutom, tillsammans med svart, grönt och vitt, en av de fyra traditionella panarabiska färgerna.

Inga kommentarer: