fredag 27 april 2012

Baconlindad kycklingfilé fylld med grekisk färskost

...och till detta stora champinjoner, där det lilla hålet som uppstår när man tar bort stjälken fylldes med den vitlöksdoftande färskosten. Lade champinjonerna på matfolie tillsammans med några smörklickar och vek ihop det till ett litet paket som fick stå i ugnen på 200 grader i 30 minuter tillsammans med kycklingfiléerna. Hällde grädde i fettet som blev kvar efter att jag brynt filéerna, smulade i en buljongtärning och lite riven ost för att få fastare konsistens på såsen. Saltade och pepprade. Till detta serverades basmatiris och rött vin från djävulens källare i Chile.

Saknade dock någon som i skenet av levande ljus såg mig djupt i ögonen och sa: Älskling, det här var djävulskt gott!

2 kommentarer:

nitza sa...

men det kom ju ingen inbjudan

Svarten sa...

Nitza

Av ren omtanke. Jag måste ju först testa själv innan jag vågar bjuda andra på en rätt jag aldrig tidigare tillagat.