onsdag 29 oktober 2008

Yusuf Islam inte välkommen till Israel

Yusuf Islam, tidigare Cat Stevens, blev för en tid sedan inbjuden till Tel Aviv, Israel, för att deltaga i firandet av det 10-årjubilerande The Peres Centre for Peace Organisationen grundades av Israels nuvarande president, Shimon Peres, och har till uppgift att förbättra relationerna mellan israeler och palestinier.

Yusuf Islam uppges ha blivit entusiastisk över inbjudan och planerade att lägga till några nyskrivna rader om fred mellan Israel och palestinier i sin gamla succésång Peace train.

En av Israels största tidningar, Yedhiot Ahronot, citerar centrets ordförande som uppges ha sagt att så snart nyheten om Yusufs inbjudan blev känd uppstod ett stort gräl och de hade nu bestämt
att dra tillbaka inbjudan. Någon närmare förklaring gavs inte.

Källa: Israel invites Cat Stevens then tells him 'stay away'
The Independent

4 kommentarer:

Anonym sa...

Yusuf Islam (Cat Stevens) stödde Khomeinis dödsfatwa mot Salman Rushdie.

Svarten sa...

...och jorden är platt, bäste Anonym.

Anonym sa...

Jaha. Jag ser att du censurerade min kommentar där jag gav dig en länk till New York Times som visar att Yusuf Islam stödde Khomeinis dödsfatwa mot Salman Rushdie. Han har också uttryckt stöd för Hamas.

Men eftersom din "blogg" är en censurprodukt så tänker jag aldrig mer återvända hit. Sitt kvar i din ignorans och muttra. Utan läsare.

Svarten sa...

Se även bloggposten
Yusuf Islam: En liten granskning