tisdag 28 oktober 2008

Valet i USA: Manipulerade valresultat


Trailer för filmen Murder, Spies & Voting Lies: The Clint Curtis Story.

Enligt den senaste väljarundersökningen från Gallup, som gjordes 24-26 oktober, har Barack Obama en ledning med 10 procent före John McCain, 52-42. I dag presenterade Gallup en undersökning som visar att 7 av 10 amerikaner tror att Obama kommer att vinna valet. Till och med en majoritet av McCains anhängare tror att Obama kommer att vinna.

Sedan några veckor tillbaka pågår en livlig debatt i USA om möjligheten att manipulera valresultaten. Dokumentärfilmen Murder, Spies & Voting Lies: The Clint Curtis Story har satt ordentlig fart på den diskussionen.

Tv-bolaget Al Jazeera lade för ett par timmar sedan ut programmet Manipulating US elections (Del 1 / Del 2) på Tuben. I programmet medverkar bland annat Clint Curtis, den programmerare som inför valet 2000 konstruerade ett dataprogram som gör det möjligt att manipulera valresultat.

Se även Steal back your vote

1 kommentar:

nitza sa...

Det verkar ju inte klokt om dom manipulerar valresultatet.
Tror du man kan satsa en slant på UNIBET om slutresultatet, eller tror du spelbolagen backar nu när dom får reda på att det kanske inte är dom riktiga siffrorna som redovisas.