tisdag 11 maj 2010

30 dagar kvar till fotbolls-VM i SydafrikaK'naan och David Bisbal sjunger Wavin' flag, FIFA:s officiella hymn i samband med årets fotbolls-VM i Sydafrika.

Jag kan naturligtvis inte låta bli att nämna att K'naan är muslim, även om han själv sällan talar om det i offentliga sammmanhang. När han i en intervju fick frågan varför han höll en sådan låg profil när det gällde sin religion, svarade han:

Att vara muslim är något som du gör, inte något du pratar om. Jag menar inte att du inte kan prata om det, men det är mer något man gör istället för att säga att man är. Jag är muslim på det sättet, i den sanna andan. Jag håller inte upp någon banderoll som säger: "Jag är muslim, titta på mig". Istället gör jag vad en muslim ska göra. Jag försöker sprida något bra, försöker vara god, försöker att inte förolämpa folk. Det är det viktigaste för mig. Det betyder inget att säga "jag är muslim". Det betyder mer att vara muslim.

3 kommentarer:

Cherin sa...

Vackert sagt av K'naan.

SV: Det var som sjutton! Its usually the other way around.

Tyvärr hittar jag inte tidningen, men ska maila Ottar för att fråga om dt finns någon möjlighet att få intervjun elektroniskt.


Du har missat detta va?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/staten-stams-efter-dom-om-sloja_4685595.svd

Svarten sa...

Cherin

Svar 1: Det enda som var sant är att jag inte har någon TV. Jag ville bara se hur lång tid det tog innan någon idiotförklarade mig :-)

Svar 2: Närå, jag har inte missat det.

Cherin sa...

Hahahahaha! Jag har inte kunnat sluta grubbla över det sedan jag läste det. Tack,nu kan jag äntligen få frid.