torsdag 20 maj 2010

Mohammed Iskandar: Jumhoriyet Albi


Förra månaden släppte den populäre libanesiske sångaren Mohammed Iskandar skivan "Jumhoriyet Albi" (Mitt hjärtas republik). Sången är avsedd att vara en hyllning till kvinnan. En CD-försäljare i Beirut uppger att den är en hit  bland taxichaffisar och andra män. Men bland kvinnor tycks den inte vara särskilt populär.

Textrader som "Jag respekterar kvinnors rättigheter, men jag önskar du kunde ta hänsyn till mina känslor. Vad är det där jobbet värt som skulle skilja oss åt? Fan ta pengarna. Jag ska bränna dem" och "Chefen kan bli förälskad och hans känslor väckas. Naturligtvis skulle jag gå till kontoret och förstöra det rakt framför honom" har upprört kvinnor och en demonstration anordnades i Beirut för ett par veckor sedan.

En medlem i Progressiva kvinnors förbund i Libanon säger att sången återspeglar vad vissa män i Mellanöstern fortfarande anser.

- Naturligtvis finns det män som inte tycker att kvinnor bör begränsas till sina hem, men andelen är inte särskilt hög i denna region. Arabiska kvinnor bör enas och bekämpa sådana idéer.

Källor: EarthTimes, Los Angeles Times och Elan


Mohammed Iskandar sjunger Jumhoriyet Albi

2 kommentarer:

Cherin sa...

Texten är helt galen!

▼ sunny cute°o ☥ •° ♥ sa...

Gu va patetisk han är! Om han gör SITT jobb och är en bra make behöver han aldrig oroa sig för otrohet, vilken stenålders idiooot!