tisdag 25 maj 2010

Fem nya "Muslimer som bloggar"

Igår blev det fem nya bloggar på länklistan Muslimer som bloggar Ahlam Hammoud startar ytterligare en blogg, Aahlaam, där hon kommer att skriva om sin vardag utan att bli kritiserad för att se ut eller vara för "omuslimsk", som hon uttrycker det. Sara of Gothenburg, My way to islam, Shipzs blog och Norah Jones är de övriga nykomlingarna.

Igår meddelade Ferhat Baysal att han efter tre år, 3600 inlägg, 22000 kommentarer och över en miljon besökare, slutar blogga (men håller dörren lite på glänt och kanske återkommer). Ferhat var den förste att själv höra av sig och uppmärksamma mig om sin blogg.

Eftersom bloggaren Norah Jones var vänlig nog att också själv höra av sig - sånt ska premieras! - får hon lite extra uppmärksamhet. Men för att presentationen ska bli korrekt väljer jag att stjäla några rader från hennes blogg:

"Här bloggar Norah om sitt vardagsliv som muslimsk tjej. En bloggerska med starkt intresse av mode, hijab, shoppning och träning. Syftet är att inspirera tjejer som bär slöja till olika slöjuppsättningar/hijab modeller. Att uppmuntra och få tjejer att öppna ögonen för hur fantastisk slöjan kan vara, och att också visa att saker och ting inte är så avancerade som man tror.

Norah tog studenten 2009. Hon läste samhällsvetenskap i ett år och bytte sedan till teknikprogrammet, inredning & arkitektur. Därefter läste hon enstaka kurser på Malmö högskolan. Sitt högsta mål är att bli inredningsarkitekt/designer och resa jorden runt!"

4 kommentarer:

shipall. sa...

åå tack! uppskattas!

Anonym sa...

vacker tjej :)

Anonym sa...

Svarten, jag (bullet proof soul) har bytt tillbaka till min gamla blogg, skulle du kunna länka till den istället? www.efyourworld.blogspot.com

Tusen tack :)

Svarten sa...

Sunny

Done!
Vassego.