fredag 28 maj 2010

USA: Skoföretag kränker muslimer

Nu har muslimer blivit kränkta igen. Det amerikanska skoföretaget Keds har tillverkat skor med islamiska förtecken läser jag hos Radikal muslim som gör tummen ner. Han länkar till Ahlul Bayt News Agency i Iran som skriver att det är en uppenbar förolämpning mot det allra heligaste för mer än en miljard muslimer och illustrerar texten med bilder av skorna. Några dagar senare följer de upp nyheten med fler bilder på kränkande skor och berättar att många muslimer har hört av sig via e-post och föreslår en bojkott av företaget.

Naturligtvis blev jag nyfiken och klickade mig genast till Keds hemsida, men jag lyckades inte hitta några "kränkande skor" i deras sortiment. Däremot hittade jag en tjänst på hemsidan där man själv kunde designa sina skor och köpa dem. Tydligen är det många fler än jag som använt sig av den möjligheten.

1 kommentar:

Bouhamza sa...

Jag skulle definitivt köpa "svartens blogg"-skorna...

f.ö: det finns en sorts religiositet som är närmare besläktad med neuros än med sann andlighet. Det känns som om något sådant kan vara i spel. Jag minns svagt hur nike också åkte på någon sån här grej för ett tio-tal år sedan.