onsdag 19 maj 2010

Heather träffar MuhammedSe även blogginlägget Om avbildningar av profeten Muhammed

3 kommentarer:

THE Banana sa...

Egentligen demonstrerar videon något annat för mig än vad andra kanske får ut av den. Jag ser inkokt rasistiskt och ateistiskt hat mot divergens. Det är hiskligt enkelt att vara vit amerikansk övre medelklass-brutta och diktera livet för andra. Jag fattar inte - är sådana människor så insnöade att de inte kan stiga ifrån sitt pedistal för ett ögonblick för att se det hiskliga eller är de så arroganta att de inte tror att andra ser det?

Svarten sa...

Bananen

Ateistisk? Ja. Definitivt.
Rasistisk? Nej. Knappast.

Jag skriver inte under på varje replik som uttalas i videon, men jag ställer absolut upp på det jag uppfattar som huvudbudskapet; att människor ska ha rätt att utöva sina lagstadgade rättigheter utan att behöva utsättas för hot och våld. Det gäller naturligtvis såväl religionsfrihet som yttrande- och tryckfrihet.

THE Banana sa...

Svarten:

jag vet att du förstår att valet inte behöver vara antingen det ena eller det andra i dramat. Jag vet också att du förstår att mitt inlägg inte är ett försvar av korkade överhettade ungdomar eller terrorister. Just därför ska man definitivt inte tillåta sig ryckas med att vara antingen ena eller andra sidan. Heathers rasistisk-ateistiska attityd kommer fram inte bara i denna video utan även i andra videon - jag såg 3 och alla 3 susade kring samma tema. Det är den normaliserade rasismen när den är som "bäst" - en default-status som i händerna på en Sverigedemokrat skulle fått denne stenad av media och ideologiska opponenter.