fredag 15 april 2011

Gaza: Wahhabiter mördade fredsaktivistDen italienska fredsaktivisten Vittorio Arrigoni (videointervju) hittades i dag mördad i ett övergivet hus i Gaza. En tidigare okänd grupp wahhabiter, eller salafiter som de hellre kallar sig själva, har i en video på YouTube sagt sig ligga bakom mordet. Gruppen hade kidnappat Arrigoni och krävde att de palestinska myndigheterna skulle frige gruppmedlemmar som hölls fängslade. Två misstänkta har gripits för delaktighet i mordet.

Källa: Al Arabiya

3 kommentarer:

THE Banana sa...

Det är ren tragedi det osm har hänt. Av alla personer så väljer de just denna aktivist, vilket också skapar lite misstänksamhet.

Jag följde saken på Twitter, särskilt när det bekräftades att liket var han. Saken är att de hade givit Hamas 30 timmar att släppa ledarna annars skulle de ta livet av honom. Det jag inte förstå är hur de trodde att de skulle komm undan med detta i 30 timmar - Gaza är lika stort som en fotbollsplan. Nog skulle Hamas Banka gömplatsen ur misstänkta på nolltid, och det är det som sägs ha blivit reslutatet - att den som skulle vakta honom fick panik när de andra greps och att han då ska ha fått signalen att mörda honom.

Det återstår att se vem som låg bakom detta, för det råder inte något tvivel i mitt huvud efter detta - är det inte Hamas själva som ligger bakom dessa (vilken jag inte tror) så lär de utrota de gropper som har haft något med det att göra. Särskilt när det är det andra sviniga mordet på aktivister inom 2 veckor.

Svarten sa...

Bananen

På webben hittar man, som vanligt, uppgifter om att det är ett lönnmord utfört av sionister för att smutskasta islam. De arabiska engelskspråkiga nyhetsorgan jag läst tycks dock vara eniga om att det handlar om en grupp wahhabiter/salafiter.

THE Banana sa...

Jag tror att man är orolig över ifall det är någon systematik i det för att få utlänningar att lämna landet. Som sagt, Gaza är inte speciellt stort och Hamas kommer nog att hitta de ansvariga om de är kvar i landet.