fredag 15 april 2011

Taybeh - öl från Palestina


Det palestinska ölet Taybeh, som jag tidigare skrivit om, kan beställas via Systembolagets beställningssortiment om du bor i Stockholm, Uppsala eller Gävle. Övriga får anlita Systembolagets ”privatimport”, där kunden själv betalar frakten från Stockholm.

Jag kontaktade importören First Signs of Water och frågade vilka barer och restauranger som sålde ölet. Det visade sig att i dagsläget finns det bara tillgängligt på en restaurang i Stockholm. De lovade att hålla mig uppdaterad när nya utskänkningsställen blev aktuella. En av bolagets grundarna, Hannes Berts, berättar i en intervju med Magasin Morberg:

– Vi vill att folk ska kunna dricka Taybeh på krogen. Större bryggare och importörer kan erbjuda priser vi som liten leverantör inte kan – och kräver ofta av mindre krogar och pubar att de endast ska servera deras varumärken för att få ta del av rabatter. Det medför en viss uppförsbacke för nya aktörer, då många ställen är förhindrade att ta in Taybeh även om de gillar både ölet och idén. Redan nu går det dock att ta sig en Taybeh i Stockholm på Babajan – en väldigt trevlig bar och restaurang på Katarina Bangata på Söder.

Inga kommentarer: