tisdag 12 april 2011

Nattens

Nattens måltid. Eller...hrrrm...hälften av den.

För en vecka sedan började mitt nya liv. Ett liv med mindre skräpmat och mer frukt och grönsaker. Naturligtvis fortsätter jag även att äta nyttig icke vegetarisk kost. Jag har målmedvetet vandrat på den smala vägen under alla de sju gångna dagarna. Efter nattens arbete inhandlade jag en honungsmelon, päron, bananer, yoghurt, tonfisk på burk och fiberrikt bröd (som jag äter utan smör eller margarin). Ni som läst dessa inlägg inser vilket stort steg detta med inköpet av fiberrikt bröd är.

Jag har försökt intala mig själv och omgivningen att orsaken till koständringen inte alls har något att göra med en önskat att gå ned i vikt. Nej, då. Men måttet på framgång i det nya livet har jag likt förbaskat trott mig kunna avläsa genom att dagligen kliva upp på vågen. Efter första veckan kan jag konstatera att jag gått upp tre kilo. Life is a bitch!

7 kommentarer:

aiseeya.blogspot.com sa...

Muhaha.

Skippa bara den dåliga kosten och ät 4 lagom portioner per dag(med grönisar) så lär du minska i 1 kg per vecka, det finns inga lätta vägar. Tiden lär gå så snabbt att *vims* så har du gjort dig av med fem kg. Försök att satsa på den dieten, livets hårda diet. Och istället för att äta lr tänka på mat så kan du ju skriva inlägg här på bloggen, We appreciate!

Anonym sa...

näää stackaren! haha

Svarten sa...

Aiseeya

Tack för dina goda råd!

Vid mitt förra (och första) försök försvann fem kilo på tre veckor utan någon annan ansträngning än att tugga maten ordentligt http://korta.nu/vjgjp

LALEH sa...

Tack för länken!

aiseeya.blogspot.com sa...

det fungerar också.

MammaMarie sa...

Du har då verkligen gjort ett kulinariskt avancemang, om man jämför med tidigare torftiga matinlägg på den här bloggen! Inte illa må jag säga.

Ett hett tips när det gäller vikten är att sluta hälla i dig jästa produkter - du kan ju börja med att sortera ut ölen ur ditt dagliga intag :)! Inte för att jag finner det troligt, men det skulle vara intressant att se dig redovisa ev resultat efter 2-veckors öl-svält :)!

Svarten sa...

MammaMarie

Tack för dina vänliga och uppmuntrande ord!

När det gäller öl tillhör det definitivt inte mitt dagliga intag och jag håller mig främst till Guinness från fat. Den är kalorifattigare än både mellanmjölk och färskpressad apelsinjuice, dessutom har den egenskaper som reducerar risken för hjärtinfarkt. Rena hälsodrycken, alltså :-)